Hősök Napja, Városi Gyermeknap, III. Dobó Nap

2010. május 30-án 09.00 órakor egyesületünk szervezésében a Hősök Napjára emlékeztünk, katonai hagyományőrző tiszteletadással a tapolcai I-II. Világháborús Katonai Emlékparkban, majd a Nagyboldogasszony Római Katolikus Templomban kegyeletadó szentmisével. A megemlékezésen emlékbeszédet mondott Dr. Ravasz István hadtörténész alezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum képviseletében.

Szintén egyesületünk szervezésében, összekötve a Hősök Napjával, színes rendezvénnyel emlékeztünk meg a Dobó városrész születésnapjáról a III. Dobó Nap keretében. A Dobó Nap programjaihoz csatlakoztak a Tapolca Kft. által szervezett Városi Gyermeknap műsorai is. A két rendezvényen mindenki találhatott számára érdekes programot, és tartalmasan tölthette el május utolsó vasárnapját. A rendezvénysorozattal ünnepelte egyesületünk megalakulásának 10. évfordulóját is.

Hősök Napja
a kegyelet virágainak elhelyezése

Koszorúzás a diszeli Hősi Emlékműnél

Koszorúzás a Dobó István lakótelepen a
névadó szobránál

Tisztelgés a Hősök előtt

Az emlékezés és a tisztelet virágainak
elhelyezése a II. Világháborús Katonai
Emlékparkban

Az emlékezés és a tisztelet virágainak elhelyezése az I. Világháborús Katonai Emlékparkban

A Tapolcai Honvéd Kulturális Egyesület megalakulásának 10. évfordulója alkalmából zászlószalagot adományozott a Csapatzászlóra Badacsonytomaj és Hévíz Városok Önkormányzata

Badacsonytomaj Város Önkormányzatának nevében Krisztin N. László polgármester kötötte fel a
Csapatzászlóra a zászlószalagot

© Tapolcai Honvéd Kulturális Egyesület,